Der er efterhånden ikke mange firmaer, der stolt kan sige, de har været i den samme families hænder gennem fire generationer.
Lokale familiefirmaer har været et vigtigt element i opbygningen af det danske samfund, vi kender i dag. At det er hårdt arbejde, kender familien Larsen fra Kværndrup alt til. Det har det været, siden oldefar Johannes i 1922 grundlagde det lille vognmandsfirma, der i dag er blevet til et renommeret entreprenørfirma i fremdrift.
Max Rask viser gennem interviews, fotos og arkivarbejde, hvordan firma – og familieliv – hang sammen og berigede hinanden op gennem årene. Som tiderne ændrede sig, måtte holdningen til arbejdet gøre det samme. Det er vigtigt, at vi forstår, hvordan tingene har ændret sig. Det er et stykke af den danske identitet, der forsvinder, hvis store virksomheder overtager markedet. Det er en dejlig del af livet, vi går glip af, hvis vi ikke værner om nærværet og kvalitetsarbejdet.
Uddrag af bogen
Da oldefar Johannes i 1948 sammen med oldemor Laura flytter til Fruens Bøge, var det hans næstældste søn Holger, der skulle til at trække i arbejdstøjet efter sin far.
Holger Larsen gik meget op i at lastbilerne blev passet ordenligt, så de var pæne og i orden, sådan at han hele tiden kunne tage ud til enhver opgave, som han måtte få. Heller ikke for Holger Larsen var nogen opgave umulig. Han løste dem, som han havde lært det af sin far Johannes Larsen.
I 1973 overgiver Holger Larsen det vognmandsfirma, han overtog fra sin far i 1948, til sin søn Mogens, der nu var tredjegeneration af det vognmandsfirma Mogens Larsen netop havde overtaget efter sin far.
Om forfatteren
Max Rask, født 1970 i Svendborg. Selvlært radiojournalist på Radio Aktiv og vært på 21. år. Budinspektør på Fyns Amts Avis samt ansvarlig for telemarketingafdelingen fra 2003-2010.