Kristian Wang

SĂ©rie ‱ 3 livres

En selvmordstruet og hjemlĂžs sikkerhedskonsulent

En depressiv politikommissĂŠr

Et groft parteret kvindelig

En skizofren morder med hang til at lege med dukker

Det er den koldeste vinter i mands minde, og nordlysene danser magisk pÄ himlen over Danmark. Den private sikkerhedskonsulent Kristian Wang lÞslades til et liv pÄ gaden fra StatsfÊngslet i Østjylland efter anklager om uagtsomt manddrab. PolitikommissÊr Susan Hviid sidder i et skabslignende kontor hos SydÞstjyllands Politi og passer et skÄnejob, hvor hun formÄlslÞst bladrer henlagte sager om forsvundne personer igennem. Samtidig dukker der en hovedlÞs kvindetorso op i nettet hos en lokal fisker, og snart er ikke kun Kristian Wang, men ogsÄ Susan Hviid, dybt involveret i en bizar sag om kvinder, der forsvinder fra psykiatriens varetÊgt, og en lokal narko- og pornobagmand med stÊrke forbindelser til bandemiljÞet.

“Han holder hende for nĂŠse og mund, sĂ„ hun med den kvalmende lugt af gummi i sine nĂŠsebor ikke har andet valg end at sluge den brĂŠndende vĂŠske. Smerten aktiverer kroppens nĂždforsvar, og snart mĂŠrker hun igen bevidstlĂžsheden nĂŠrme sig. Det velsignede mĂžrke omfavner hende, og for en gangs skyld hilser hun det velkommen. Gummihandsken smager harsk i munden. Han ser undersĂžgende pĂ„ hende og frembringer en ĂŠrgerlig lyd med tungen.

– Jamen lille dukkebarn dog.”

Nordlys er tredje bind i serien om den forhutlede konsulent Kristian Wangs forsÞg pÄ at opklare bestialske mord med seksuelt afvigende motiver.