(2)

1971-1985

audiobook & e-book


1971–1985 er en hĂžjhastighedsskildring af den danske kunstner Martin Halls barndom og tidlige ungdom, en teenagekrĂžnike der stiller skarpt pĂ„ en bĂ„de personlig og kulturel brydningstid i et spraglet og ramponeret KĂžbenhavn.

Fra 70’ernes hĂ„rdt rastede sorthvide fotos til 80’er-dekadencens polaroidbilleder, fra glamrock til punk og fra Madame Arthur til Rockmaskinen: Turen er lang fra Francos Spanien, hvor Martin Hall som ung dreng en overgang boede, til Vesterbrogades pornobiografer.

Med skarpsynede, usentimentale iagttagelser af egne forĂŠldres eventyrlyst og lettere hasarderede levemĂ„de beskriver han 70’ernes alkoholkultur og tiltagende seksualisering, periodens voldelige politiske klima og en ny generations brud med foregĂ„ende normer og vĂŠrdier.

Skrevet i et formildende enkelt sprog fortÊller Hall om sin opvÊkst og dannelse som kunstner i en hektisk, episodisk byhistorie, et KÞbenhavn hvor steder og omstÊndigheder danner ramme for bÄde hÄb og store menneskelige tragedier.

I en nutid, hvor alle gerne vil vÊre unikke, om end helst pÄ samme mÄde som alle andre, er dette fortÊllingen om den mest umulige af alle kunstarter: det at blive sig selv.


Narrator: Bo Carlsson
Duration: