(0)

Affaldsmennesker?

E-book


"Affaldsmennesker?" indeholder en rĂŠkke samtaler med mennesker, som har vĂŠret nĂždt til at opgive deres erhvervsmuligheder. De har ikke kunnet honorere velfĂŠrdssamfundets krav om effektivitet – de kunne ikke klare konkurrencen. Et gennemgĂ„ende trĂŠk i disse samtaler er, at alle udtrykker Ăžnske om at gĂžre gavn – blive accepteret og fĂ„ mulighed for at bruge deres evner og kvalifikationer.

"Affaldsmennesker" har en oplysende mission i forhold til alle i vort sociale hjĂŠlpesystem – lĂŠger, psykologer, psykiatere, socialrĂ„dgivere osv. De vil her fĂ„ indsigt i problemer, de sjĂŠldent bliver konfronteret med i deres ekspeditionsarbejde.

Det er en kendsgerning, at vi i vort samfund har mennesker, der fĂžler sig kasserede og bortkastede. MĂ„ske kan denne bog vĂŠre med til at ĂŠndre de urimelige forhold, som disse minoritetsgrupper ofte mĂ„ leve under. Her fĂ„r de – nogle af dem – lejlighed til at udtrykke sig ...

Torben Lange (1934-2012) er fÞdt i Aarhus og opvokset pÄ bÞrnehjem. Han debuterede i 1965 med novellesamlingen "Civilisation". Hans forfatterskab er prÊget af social indignation blandet med en god portion humor og skildrer ofte mennesker pÄ samfundets bund. Torben Lange har udgivet bÄde digte, noveller, romaner og dokumentariske bÞger.