(91)

Alex

audiobook & e-book


Ranskan suosituimman dekkaristin, Pierre Lemaitren, huikea trilleri Alex palkittiin ilmestymisvuonnaan 2013 The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaana rikosromaanina. Palkinnon myöntÀÀ Crime Writers’ Association. Kirjan oikeudet on ostettu yli 20 maahan, ja sitĂ€ on myyty yksin Ranskassa 250 000 kpl.

Alex, 35-vuotias viettelevÀn kaunis nainen, kidnapataan ja ripustetaan ahtaaseen hÀkkiin sullottuna riippumaan tyhjÀn varastorakennuksen katosta. HÀnet jÀtetÀÀn kitumaan kuoliaaksi ahneiden rottien odottaessa uhrin viimeisten voimien hiipumista. Sieppauksesta vihjeen saanut poliisi on avuton. Lunnaita ei pyydetÀ, uhria ei tunneta, johtolankoja ei ole.

Kun poliisi lopulta löytÀÀ kiduttajan piilopaikan, on tyttö kadonnut. Kukaan ei tunnu edes tietÀvÀn kuka hÀn on. Poliisi on koko ajan askelen jÀljessÀ, kun sieppaajaltaan karannut Alex toteuttaa omaa suunnitelmaansa, jossa anteeksiannolla ei ole sijaa.

PoliisipÀÀllikkö Camille Verhoeven saa panna peliin kaikki vaistonsa ja intuitionsa selvittÀÀkseen nuoren naisen todellisen identiteetin. MitĂ€ pidemmĂ€lle tutkimukset edistyvĂ€t, sitĂ€ synkempĂ€nĂ€ piirtyy Alexin menneisyys – ja tulevaisuus. Lemaitre eksyttÀÀ lukijan labyrinttiin, jossa uhri ja pyöveli vaihtavat paikkaa tĂ€mĂ€n tĂ€stĂ€. NĂ€kökulmien vaihdokset ja juonenkÀÀnteet pitĂ€vĂ€t otteessaan tĂ€ydellisen nerokkaaseen loppuratkaisuun saakka.

Amerikkalainen tuotantoyhtiö Elberon Entertainment kuvaa teoksen pohjalta parhaillaan elokuvaa, jonka kÀsikirjoituksesta vastaa Pierre Lemaitre itse.


Narrator: Markus Niemi
Duration: