Den sønderjyske bondedreng Anders Andersen oplever som soldat nederlaget i 1864, og da han efter krigen vender hjem, er det ikke længere til Danmark – for hans hjem ligger nu på tysk jord. Derfor flytter han til USA, hvor han gør lykken som respekteret og rig ranchejer. Han har udlevet den amerikanske drøm til fulde, men det går efterhånden op for ham, at han har brugt sin styrke og magt til at betvinge de indfødte amerikanere – ligesom tyskerne drev ham selv fra hans land efter krigen. Anders Andersens bedste håb er en spændende og realistisk skildring af både den danske og den amerikanske historie set gennem en enkelt mands kritiske øjne.
"I referat lyder al dette banalt og trivielt, men gennem Ebbe Larsens ligefremme fortællemåde oplever vi en hverdag, vi tror på. Desuden er hans sammenkædning af Anders' oplevelser som soldat, da Danmark i 1864 tabte krigen mod Tyskland, og de oplevelser, han kommer ud for under møderne med indianerne, væsentlig til belysning af den indre splid, mennesker kommer ud for, når tingene pludselig ses i et andet perspektiv.
Ebbe Larsen har skrevet en bog, der - dels på trods af, dels på grund af den jævne, støt fremadskridende ægte og usentimentale beretning - fremkalder både smil, tårer og klumper i halsen. Og det er sikre tegn på kvalitet."
- Annelise VestergĂĄrd, Jyllands-Posten
"Også i romanen fornemmer man forfatteren som dokumentaristen, der har sat sig grundigt ind i alle forhold angående de danske sønderjyder i Tyskland og emigrationen til USA. Med sin nøgterne og detaljefyldte fremstilling virker romanen gedigen og troværdig."
- Knud Bjarne Gjessing, Fyens Stiftstidende"
Anders Andersens Bedste Håb" er en usædvanlig, spændende og autentisk roman med rødder i både dansk og amerikansk historie."
"Den historie, Ebbe Larsen fortæller, er interessant, og mødet med Anders Andersen og hans virkeliggørelse af den amerikanske drøm er sympatisk, og skildringen virker autentisk."
- Henrik Tjalve, Flensborg Avis
Ebbe Larsen (f. 1937) har i mange år arbejdet som filmfotograf, kortfilmsinstruktør og manuskriptforfatter for sit eget produktionsselskab, Orion Film. Ved siden af sit arbejde som forfatter har han skrevet en lang række artikler til både danske og udenlandske dagblade og tidsskrifter. I sine bøger har han ofte inddraget dokumentarisk viden om Danmarks historie både fra De vestindiske øer, Fyn og Vestjylland og helt tilbage fra 1800-tallet.