(0)

Balletbogen. Bind 2

E-book


"I Ärene mellem cirka 1920 og 1950 var kampen mellem modern dance og ballet ofte hÄrd og meget bitter. Den ny bevÊgelse skulle finde egne ben at stÄ pÄ, hvilket i realiteten ofte ville sige, at danserne lÄ pÄ gulvet og brugte det som partner mere end som et sted til at sÊtte af fra, hvilket er tilfÊldet i klassisk ballet, hvor det vÊgtlÞse og lette er idealet."

"Balletbogen" er en grundbog for alle balletinteresserede. Den kommer rundt om alle sider af den danske ballet, helt tilbage fra den spÊde begyndelse, dens store opblomstring under August Bournonvilles intet mindre end geniale visioner og lederskab i 1800-tallet, til da balletten gjorde sit indtog pÄ fjernsynsskÊrme landet over, og til dansen i slutningen af det tyvende Ärhundrede bevÊgede sig uden for teatrets scener og mÞdte publikum pÄ en ny mÄde.

"Balletbogen" er forsynet med koreografbiografier, beskrivelser af nogle af tidens stÞrste balletter, en liste over opfÞrsler af August Bournonvilles balletter pÄ Det Kongelige Teater og en fyldestgÞrende litteraturliste.

Erik Aschengreen (f. 1935) er en dansk universitetslektor, forfatter og balletkritiker. Fra 1964 til 2005 skrev Erik Aschengreen om ballet og dans for Berlingske og har sidelĂžbende udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om ballet og balletdansere. Erik Aschengreen har vĂŠret med til at stifte uddannelsen i dansevidenskab ved KĂžbenhavns Universitet.