(23)

Barnvagnsblues

audiobook & e-book


Agnes vandrar ensam omkring med barnvagnen i ett 30-gradigt Stockholm mitt i juli. Alla vÀnner Àr bortresta och det finns ingenstans att ta vÀgen med en liten bebis, förutom till öppna förskolan och förÀldragruppen som hon skyr. Det vardagliga lÀgger sig om henne som en vÄt filt och hon rör sig i ett eget kÀnslomÀssigt mikrokosmos. Vem har hon blivit? Och framför allt: Vem ska hon bli?

Jag gÄr som en ostbÄge efter vagnen och trycker med all min kraft. Jag gÄr över gamla tuggummin som fastnat och formats till runda, mörka spÄr pÄ vÀgen. Jag har fortfarande inte vant mig vid det hÀr. Jag undrar fortfarande vem det Àr som gÄr hÀr med den hÀr barnvagnen. Jag ser pÄ mÀnniskorna omkring mig, undrar vad det Àr de ser nÀr de ser tillbaka pÄ mig. Jag skulle vilja frÄga dem. Vad sÄg ni innan, nÀr det bara var jag? Syns det pÄ mig att jag Àr en mamma nu? Jag Àr inte lÀngre bara Agnes, tjugonio Är, receptionist. Hur har jag förÀndrats? Vad krÀver den hÀr nya bilden av mig?

I Barnvagnsblues kretsar Ester Roxberg kring frĂ„gor om förĂ€ldraskap och om tillhörighet. Hur bĂ€r man sig Ă„t för att förbli sig sjĂ€lv nĂ€r omvĂ€rlden sĂ„ intensivt vill foga in en i invanda förestĂ€llningar, nĂ€r ens liv definieras utifrĂ„n vad man gör snarare Ă€n vem man Ă€r? Barnvagnsblues Ă€r en pĂ„ en gĂ„ng roande och oroande roman mitt i tiden – en blues över alltings förgĂ€nglighet som ljuder med en osedvanlig tontrĂ€ff och skĂ€rpa.


Narrator: Ester Roxberg
Duration: