(2)

Bourgogne : vinerna, distrikten, producenterna

E-book


I Bordeaux gör man nÄgra av vÀrldens mest berömda viner, framstÀllda i anrika slottskÀllare. PÄ senare tid har distriktet orÀttvist fÄtt rykte om sig att producera ouppnÄeliga lyxviner. Men sÄ Àr det inte. Eller det Àr i alla fall inte hela sanningen. De allra flesta vinerna kommer frÄn familjeÀgda gÄrdar som gör utmÀrkta viner i - vanliga - prisklasser. Bordeaux Àr ocksÄ kÀnt för sina slott - för oavsett storlek kallas alla vinegendomar hÀr för slott.

Bordeaux Àr nÄgot av en mÄttstock för kvalitetsvin. Vinmakare frÄn hela vÀrlden jÀmför gÀrna sina viner med dem som produceras i Bordeaux. MÄnga vinÀlskare anser att vinet hÀrifrÄn Àr det mest klassiska av klassiska viner, det vin man alltid ÄtervÀnder till.

Bordeaux: vinerna, distrikten, producenterna ger dig nycklarna till att upptÀcka eller ÄterupptÀcka de fantastiska vinerna i detta stora och vackra distrikt. Boken tar dig med genom alla deldistrikt, berÀttar om det som Àr speciellt för vinerna, om druvsorterna och om de mest spÀnnande vinproducenterna.

Vinet gĂ„r hand i hand med maten, inte minst i Frankrike. I Bordeaux blandas den franska gastronomin med genuina delikatesser frĂ„n de sydvĂ€stra delarna. Även det fĂ„r du ett smakprov pĂ„ hĂ€r.