(2)

Brosten

audiobook & e-book


Sara, datter af jordemoderen i Ålesund, gifter sig i 1863 med Jacob, som kommer fra en velstillet familie, og sammen drager de til Trondhjem, hvor Jacob skal Ă„bne kĂžbmandsforretning. Vi fĂžlger parret gennem de nĂŠste halvtreds Ă„r gennem gode og dĂ„rlige tider. Sara er en meget selvstĂŠndig kvinde, men hun stĂ„r, hvor kvinden pĂ„ den tid stod – bag sin mand.

Toril Brekke (f. 1949) er en norsk forfatter, oversĂŠtter og litteraturkritiker, som isĂŠr er kendt for sine historiske romaner. Hun er uddannet typograf, debuterede som forfatter i 1976, og har siden 1982 kunnet leve af at skrive. I begyndelsen af 1970‘erne var hun medlem af Arbeidernes kommunistparti, men hun har siden opgivet kommunismen. Brekke har modtaget flere priser for sine bĂžger, hun har vĂŠret leder af Den Norske Forfatterforening og juryformand for RiksmĂ„lsforbundets litteraturpris.

Toril Brekkes to samhĂžrende historiske romaner "Sara" og "Brosten" skildrer et par kvindeskĂŠbner i et mandsdomineret samfund i 1800-tallets Norge.


Narrator: Judith Rothenborg
Duration: