(0)

Charlottes violin

audiobook & e-book


"Jeg løfter hünden og lader lillefingeren stryge forsigtigt over den mørke stribe pü det spinkle kÌbebens venstre side. Sü sÌnker jeg hünden en anelse og gør den samme bevÌgelse over den rødmende plet pü kravebenet. "Du burde slappe lidt af, lille skat," hvisker jeg. Charlotte misser med øjnene. sü smiler hun, bukker sig hurtigt forover og kysser mig, og nu er hun sprunget ud pü gulvet. "Jeg er ikke lille," ler hun glad. Hun stür ved fodenden og ser efter noget pü gulvet."

Mogens Fausting er efter tyve ür hos en af Europas førende violinbyggere vendt tilbage til Aarhus for at drive familiens eget traditionsrige vÌrksted videre. En dag kommer den unge musikstuderende Charlotte ind i forretningen for at fü repareret sin violin. Det tager ikke den midaldrende Mogens lang tid at forelske sig hovedkulds i den unge piges store skønhed og talent, og han sÌtter sig for at finde en italiensk mesterviolin til hendes debut som koncertviolinist. De to bliver elskende, men Mogens' jalousi truer med at ødelÌgge alt.

Karsten Brejnbjerg Christensen (f. 1958) er en dansk forfatter og violinbygger. Efter sin svendeprøve i violinbygning fra Newark School of Violinmaking i 1979 drev han i flere ür eget violinbyggervÌrksted. Siden uddannede han sig til cand.mag. i litteraturvidenskab og har sideløbende med sit arbejde i den offentlige sektor skrevet en rÌkke bøger, hvoraf flere har violinen som tema.


Narrator: Alice Broksø

Duration: