(94)

Damaskus

audiobook & e-book


Vinnare av Danska Kriminalakademins pris i kategorin Årets debutant

»En vÀlskriven och kritikerhyllad debut som skildrar vÄldsupptrappningen under kriget i Syrien mycket trovÀrdigt.« Pernilla Ericson, Nyhetsmorgon TV4

»En av de bÀsta politiska thrillers jag lÀst pÄ lÀnge.« Betyg: 4 av 5 - Kent Lidman, BTJ

»En riktigt bra debut.« Bengt Eriksson, Deckarlogg

Sigrid Melin tar anstĂ€llning pĂ„ ett stort telekombolag och utstationeras pĂ„ företagets kontor i Damaskus. Hon vĂ„ndas över att behöva lĂ€mna kvar familjen hemma i Köpenhamn men ser den tillfĂ€lliga vistelsen i Syrien som en chans att bli en del av den förĂ€ndringsvĂ„g som drar genom regionen. Året Ă€r 2011 och den arabiska vĂ„ren pĂ„gĂ„r för fullt. NĂ€r regimen tar till brutala medel för att slĂ„ ner upproret tackar Sigrid ja till ett farligt uppdrag för den danska underrĂ€ttelsetjĂ€nsten.

I Syrien trÀffar Sigrid samtidigt ungdomsvÀninnan Reem, som hon efter en dramatisk hÀndelse separerades frÄn under studieÄren i Köpenhamn. Nu Äterförenas de i Damaskus. Men det visar sig snart att Reem stÄr pÄ motsatt sida i konflikten. Hon leder en sÀkerhetsfirma och har nÀra kopplingar till regeringen.

Medan Sigrid försöker göra det rÀtta leder hon bÄde sig sjÀlv och de hon Àlskar in i en livsfarlig konspiration - och hon tvingas frÄga sig vem som i slutÀnden Àr vÀn och vem som Àr fiende.

I svensk översÀttning av Kalle Hedström Gustafsson.

IBEN ALBINUS Àr en dansk författare och förelÀsare i manusutveckling pÄ Syddansk Universitet. Hon har tidigare arbetat som journalist och kritiker. Thrillern Damaskus Àr hennes hyllade debutroman och första boken i serien om Sigrid Melin.

»Inget mindre Àn lysande. Kan mÀta sig med de bÀsta politiska spÀnningsromanerna internationellt.« Betyg: 6 av 6 - Jyllands-Posten

»En brutalt bra och verklighetsnÀra spÀnningsroman.« Hyllan

»Damaskus tog bokstavligen luften ur mig.« Information


Narrator: My Holmsten
Duration: