(0)

Danmarksrejsen

E-book


Hans Kirks beretninger og Alex Sechers mange tegninger giver et smukt billede af Danmark – af mennesker og dyr og vort lands landskabelige sevérdigheder 


Hans Kirk og Alex Sechers »Danmarksrejsen« er et vĂŠrk, som blev til i sommermĂ„nederne, fĂ„ Ă„r fĂžr Hans Kirks dĂžd i 1962. Rejseruterne aftalte skribent og tegner forud og gennemfĂžrte dem hver for sig, i hinandens fodspor og i de sidste rester af dansk Ăždemark. DesvĂŠrre plĂžjes den jord nu op, til brug for lande- hoved- og europaveje, eller for at afgive plads til byggearealer til det ene eller det andet formĂ„l – men iĂžvrigt eksproprieres der nu ud over alle grĂŠnser. Hans Kirk og Alex Secher skulle efter planen have fortsat rejselivet i dansk natur, enhver plet dansk jord skulle betrĂŠdes og fravristes sin historie for slutteligt at fĂŠrdiggĂžre mosaikken af danmarkskortet. Men Hans Kirks dĂžd satte et punktum for denne tanke, dog, alligevel er der blevet en helhed ud af de tredive rejser, som forfatter og tegner foretog.

Kirk og Secher aftalte ganske vist deres rejseomrÄder forud, men de foretrak hver isÊr den klassiske ensomme vandringsmands tilvÊrelse. »Danmarksrejsen« er blevet et magtfuldt resultat af de to vandringsmÊnds oplevelser ad de samme veje, pÄ de samme grÞftekanter under de samme forhold. Hver taler de deres sprog, ingen vil forsÞge at belÊre den anden, men deres fÊlles begejstring og et nÊsten blichersk sind overfor naturoplevelse har fÄet tekster og billeder til at gÄ hÄnd i hÄnd. De to rejsendes oplevelser har vÊret mange og rige.