(276)

Darling Mona

audiobook & e-book


Monas och Barbros mamma har just dött. Mona mÄste lÀmna sin Àlskade Albert och sitt nya hem pÄ Mallorca för att Äka till begravningen i Stockholm.

Med hjÀlp av sin dagbok försöker Mona se tillbaka pÄ sin barndom, pÄ vad som faktiskt Àr hennes egna minnen, och vad som snarare Àr en bild som hennes mamma har skapat. Och vÀl i Stockholm vill Mona ocksÄ göra upp med en annan del av sitt liv. Hon stÀmmer möte med exmaken Torbjörn för att erbjuda honom sin vÀnskap. Ett möte som fÄr henne att se sÄvÀl pÄ honom som pÄ sig sjÀlv med andra ögon.

Lena Ackebos romaner om systrarna Mona och Barbro, "VÀrldens vackraste man" och "KÀra Barbro", har blivit Àlskade av bÄde lÀsare och kritiker för sin förmÄga att gestalta livets skiften i stort och smÄtt. Tillsammans med Ärets roman "Darling Mona", den sista delen i trilogin, skildrar de med skÀrpa och ömhet hur svÄrt det kan vara att frigöra sig frÄn det förflutna, hur en syster vÄgar skÀrskÄda sig sjÀlv och förÀndras och hur den andra klamrar sig fast vid en sjÀlvbild som ocksÄ snÀrjer henne.

Lena Ackebo debuterade som romanförfattare med "VÀrldens vackraste man" 2016, uppföljaren "KÀra Barbro" kom 2017. Hon har tidigare varit verksam som bildkonstnÀr och har givit ut tio tecknade album.