(0)

De derhjemme

E-book


"Døren blev revet op, og Marie halvt for, halvt faldt ind ad den. Hun prøvede pü at tale roligt, men stemmen knÌkkede over.

'Kort fra monsieur Gaspard – og fra mademoiselle – og brev – min broder har det også godt. – Jeg måtte vente på postmanden.'

Det flimrede for madame Moreaus øjne, mens hun sad med kortet i hünden. Det var svÌrt at lÌse disse hastigt skrevne blyantsbogstaver. Men det var jo snart ogsü lige meget, hvad der stod. Blot Gaspard selv havde skrevet det, blot det var et bud fra ham, fra hendes eneste lille dreng."

"De derhjemme" handler om de mange familier, der ventede hjemme i Paris under første verdenskrig, mens deres sønner, ÌgtemÌnd og fÌdre kÌmpede den nüdesløse kamp i skyttegravene. Bogen fortÌller en rÌkke rørende historier, der alle er baseret pü menneskeskÌbner, som Olga Eggers selv har vÌret i kontakt med.

Bogen udkom første gang i 1916.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrÌdende socialdemokrat og kvindesagsforkÌmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigørelse og retten til prÌvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÌgelsen og døde samme ür i Vestre FÌngsel. Olga Eggers stür tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.