(6)

De vita skjortorna

audiobook & e-book


Luka bor i en liten ort pĂ„ landet. DĂ€r finns gĂ€nget med de vita skjortorna. Killarna som lyssnar pĂ„ Ultima Thule och gör hitlerhĂ€lsning i smyg pĂ„ lektionerna. GĂ€nget har makt och Luka vĂ„gar inte lĂ„ta bli att göra som de sĂ€ger. Han Ă€r rĂ€dd för att sjĂ€lv bli utsatt för deras hat. Men en dag gĂ„r gĂ€nget över en grĂ€ns 


De vita skjortorna Àr en stark berÀttelse om att hitta modet att stÄ upp för allas lika vÀrde. Att göra motstÄnd mot rasism och vÄld, trots att man sjÀlv riskerar att drabbas.

Ester Roxberg vann som sjuttonĂ„ring Lilla Augustpriset. År 2011 debuterade hon med ungdomsromanen Antiloper. År 2014 kom biografin Min pappa Ann-Christine, som 2020 blev en uppmĂ€rksammad film med Rolf LassgĂ„rd i huvudrollen. Ester arbetar vid sidan av författarskapet som mediapedagog. I De vita skjortorna skriver Ester Roxberg skickligt om rasism, grupptryck och utsatthet. Det Ă€r ett drivet, nĂ€stan filmiskt berĂ€ttande med förtĂ€tade scener.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.