(0)

Deer

E-book


I Claus Borks allegoriske fortĂŠlling "Deer" er menneskenes Ă„nd, Tumor, ved at ĂždelĂŠgge jorden med sin forurening og hensynslĂžshed over for naturen. Derfor beslutter resten af jordens Ă„nder at udelukke Tumor fra deres kreds, indtil menneskeheden forandrer sin fremfĂŠrd og holdning til naturen.

"Deer" er en allegorisk fortÊlling om menneskets rovdrift pÄ naturen, og den har fÄet stÞtte fra flere af naturfredningsorganisationer.

Den danske forfatter Claus Bork har udgivet et vĂŠld af voksen- og ungdomsbĂžger. Han debuterede i 1986 med trilogien "RegnbuebĂžgerne", og sidenhen har han startet sit eget forlag, Forlaget Sorte Sigurd, hvor han har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger.

"Deer" er en klog historie om Ă„nder, natur og mennesket. Den tager sit udgangspunkt i det indianske sagn om Regnbuekrigerne, der vil drage ud for at redde dyrene, som vil begynde at forsvinde, nĂ„r jorden er syg. Som mange sikkert ved, bygger Greenpeace pĂ„ netop dette sagn. "Deer" handler ikke direkte om Greenpeaces regnbuearbejde, men der er klart et Ă„ndeligt fĂŠllesskab. Og sĂ„ er bogen flot skrevet. Jeg anbefaler den varmt." – Morten Andersen, redaktĂžr, Greenpeace Magasinet.

"Det er nĂždvendigt for menneskeheden nu at kĂŠmpe mod den forrykkelse af de Ăžkologiske balancer pĂ„ vor klode, som menneskene selv har skabt, og som ogsĂ„ er til skade for dyrelivet i dets hele og brogede mangfoldighed og for det enkelte individs levevilkĂ„r. Denne bog er en af mange mĂ„der at gĂžre det pĂ„, og Foreningen til Dyrenes Beskyttelse i Danmark, der arbejder mod samme mĂ„l, byder den derfor velkommen. – Kornerup, Foreningen til Dyrenes Beskyttelse i Danmark