(0)

Den danske celle del 1: Branden på 'United States'

audiobook


En septembernat i 1935 bryder det gamle passagerskib 'United States' i brand I Københavns Nordhavn. Den blot 19-årige sømand, Kaj Gejl, cyklede derfra i en rasende fart for at gemme sig på sit hummer i det indre København. Det er ham der har stukket ild på det italienskejede skib. Snart vil Kaj Gejl få viklet sig ind i et større net af terror og sabotage i et stort spil i optakten til den kommende, uundgåelige krig mellem verdens stormagter.

I denne nye sæson af podcasten 'Undercover' fortæller vi historien om den danske celle, der indgik i et større net af kommunistiske terrorceller i mellemkrigstiden. I dette første afsnit skal du høre om den danske celles små begyndelser.

Vært: Thomas Hee

Manus og tilrettelæggelse: Thomas Hee

Lyddesign: Matias Brogård

Redaktør: Andreas Lindinger Saxild

Undercover: Den danske celle

Alle kneb gælder når spioner og agenter jagter efterretninger. Under fremmede himmelstrøg lever de ensomme liv under falske identiteter, udsendt af hemmelige tjenester med mærkelige bogstavkombinationer. I Undercover fortæller journalist Thomas Hee historien om de mest spektakulære spion- og agentaktioner i nyere tid. Historier som nogle gange er så vilde, at det er svært at tro på, at de faktisk har fundet sted. I denne særsæson af Undercover fortælles historien om en kommunistisk terrorcelle i Danmark i mellemkrigstiden.

Thomas Hee (f. 1977) er uddannet journalist fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet på TV2 og på Ritzaus bureau med særligt fokus på forsvars- og efterretningsstof.


Narrator: Thomas Hee
Duration: