(0)

Den ny Ruslandshistorie

E-book


Sovjetunionen er brudt sammen. Og en parentes (den sovjetiske epoke) er afsluttet. Udviklingen har radikalt ĂŠndret hele perspektivet pĂ„ Ruslands nyere historie. Og det er denne blodige og destruktive parentes, indledt med bolsjevikkernes magterobring i 1917, der stĂ„r i centrum for professor Bent Jensens Ruslandshistorie – fortalt i et let forstĂ„eligt og kontant sprog.

"Den ny Ruslandshistorie" beskriver den russiske histories anderledeshed fÞr 1917. Men ogsÄ udviklingen af de lovende reformer, som prÊgede Zarens Rusland i perioden op til fÞrste verdenskrig.

Bogen fortÊller bÄde om implementeringen af marxismen i Sovjetunionen, om unionens fredelige sammenbrud og de kaotiske Är, der fulgte, da det russiske demokratis hÄrde fÞdsel gik i gang.

Bent Jensen (f. 1938) er dansk historiker og forfatter. Han er professor emeritus ved Syddansk Universitet og har vĂŠret leder af Center for Koldkrigsforskning. Han er oprindeligt uddannet cand.mag. i historie og russisk og har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om russisk historie.