(0)

Den svarta stenen : Del 2

E-book


Eloise minns sin syster Angels berĂ€ttelse hur hon hade lyckats skjuta bort Vargols svarta sten ur hans hjĂ€lm, den sten som gjort honom ondskefull. Detta var för fem Ă„r sedan. Är det möjligen samma sten som Kevin höll i sin hand innan han försvann? Han kunde i denna stund vara utsatt för en mycket stor fara! Eloise mĂ„ste hitta Kevin och varna honom. Han Ă€r trots allt hennes pojkvĂ€n och de har just förlovat sig.

Men det Àr inte bara stenen som oroar henne. I flera byar har folk sett Vargol rida omkring i svart rustning och hjÀlm! Det kan omöjligt vara samme onde kung som Angel och Will dödat, utan en ny Vargol. Det mÀrkliga Àr att han dök upp strax efter Kevins försvinnande.

Eloise bÀr pÄ en hemsk misstanke, som hon inte vÄgar nÀmna för nÄgon, inte ens sin egen syster. Men under fÀrden försöker hon fÄ klarhet i saken genom att prata med sin vÀn Robin.

"Vad tror du om den nye Vargol, vem Àr han egentligen?" frÄgar hon honom.

"Jag vet inte. Han som dog för fem Är sedan Àr ju för lÀnge sedan borta. Det hÀr Àr sÀkert nÄgon ny som försöker efterlikna honom. Ju snabbare vi fÄr av honom hjÀlmen, desto snabbare fÄr vi veta vem han Àr", svarar Robin.

"Ja, det lÄter som en bra idé", sÀger Eloise.

Snart kommer de in i den tÀtare delen av skogen och rider pÄ under en stunds tystnad. Det luktar gott av ormbunkar och blÄbÀrsris och Eloise njuter av resan. Hon Àr just pÄ vÀg att frÄga Robin var de ska göra sin första paus, dÄ ett enormt nÀt faller ner över dem.

De Àr fÄngade i en fÀlla!