(0)

Det manipulerende menneske

E-book


Hvad kendetegner mennesket bedre end dets evne til at manipulere omgivelserne?

Lige fra vuggen gür spÌdbarnet i gang med at forsøge at gennemtvinge sin vilje. JÌgeren, fiskeren og bonden forsøger at manipulere miljøet, købmanden forsøger at fü sine varer solgt og politikerne og prÌsterne danner systemer og hierarkier, der skal definere de andres verden.

Forfatteren til denne bog hĂŚvder at evnen til at manipulere omgivelserne bunder i menneskets grundlĂŚggende aggressivitet og vilje til at overleve i barske vilkĂĽr. Med udgangspunkt i en enorm historisk baggrundsviden og mange konkrete eksempler skildrer bogen denne side af menneskets natur op gennem historien, fra civilisationens opstĂĽen til i dag.

Bogen, der oprindeligt udkom i 1985, henvender sig til lĂŚsere af forfatterens andre vĂŚrker om landboliv og folkekultur, samt til alle andre lĂŚsere, der interesserer sig for kulturhistorie.

Axel Steensberg (1906-1999) var en dansk folkekulturhistoriker. Han havde en baggrund som landmand samt en akademisk uddannelse. Han arbejdede fra 1946-1959 som leder pü Nationalmuseet. Siden blev han professor pü Københavns Universitet og fungerede i øvrigt som rüdgiver for UNESCO. I løbet af sin karriere udgav han en lang rÌkke bøger, isÌr om landbrug, bønder og landbrugskultur.