(26)

Ditt framtida jag

audiobook


»En lÀsvÀrd och spÀnnande bok om vad mÀnniskan kan utvecklas till om vi lyckas skapa artificiell intelligens som hjÀlper och inte stjÀlper oss.« MAX TEGMARK, fysiker och AI-forskare, MIT

»Sara Öhrvall öppnar en dörr in i framtiden. En samhĂ€llsviktig bok att lĂ€sa om och om igen.« DANICA KRAGIC, professor i datalogi, KTH

»En svindlande rik bok. Jag rekommenderar den varmt.« DAVID LAGERCRANTZ, författare

»Beskriver en hisnande, spÀnnande men ocksÄ skrÀmmande framtid.« Tidningen Chef

Inom mÀngder av omrÄden stÄr tekniken nu inför avgörande genombrott som alla har en sak gemensamt: de förÀndrar definitionen av mÀnsklighet för alltid.

TÀnk dig att du inte lÀngre Àr begrÀnsad av dina mÀnskliga sinnen och medfödda förmÄgor.

Att du kan förutse varje lÄngtgÄende konsekvens av dina handlingar och beslut.

Att du kan lyfta bilar, bli friskare med Ă„ren och minnas allt.

Att du kan omforma din hjÀrna att bli omtÀnksam, lugn eller genial.

Sara Öhrvall avslöjar hur banbrytande landvinningar inom digital teknik i rasande takt kommer nĂ€rmare kroppen, under huden. I den hĂ€r boken lĂ„ter hon oss se och prova dem, bit för bit, pĂ„ vĂ„r egen kropp och vĂ„r egen hjĂ€rna. NĂ€r tekniken lockar med att göra dig extraordinĂ€r, mĂ„ste du ha en uppfattning om vem du Ă€r som mĂ€nniska och vem du vill bli.

Även om vi har gĂ„tt igenom flera industriella revolutioner, har vi Ă€nnu inte gĂ„r igenom nĂ„gon sĂ„ stor mĂ€nsklig revolution som vi nu stĂ„r inför. Det hĂ€r Ă€r boken för dig som Ă€r radikalt nyfiken pĂ„ ditt framtida jag, och för dig som vill ta makten över detta framtida jag istĂ€llet för att passivt lĂ„ta det formas av andra. Det Ă€r en hittills unik sjĂ€lvhjĂ€lpsbok för den som vill förstĂ„ vilka mĂ€nskliga förmĂ„gor teknik snart kan förbĂ€ttra och förĂ€ndra. Boken initierar en faktabaserad diskussion som vĂ€ger fördelar och möjligheter mot de etiska dilemman vi kommer att stĂ„ inför. SpĂ€nnande, stundtals skrĂ€mmande men mestadels fascinerande och inspirerande: inom en snar framtid kan vi ha superhjĂ€ltars förmĂ„gor, men med stora krafter följer stort ansvar.


Narrator: Katharina Cohen
Duration: