(0)

En usikker fremtid

audiobook & e-book


Amanda er malkekone pÄ en gÄrd. Hun er gift med SÞren, som er fodermester. Pengene er smÄ, men de har i det mindste et sted at bo. De har allerede fire bÞrn, og det kan vÊre svÊrt at skaffe mad nok. Amanda er bange for at blive gravid igen. Derfor vil hun ikke gÄ i seng med SÞren. Han bliver rasende og stikker af med en anden kvinde. Amanda bliver sat pÄ porten sammen med bÞrnene. Hun kan ikke tage hjem til sine forÊldre i Nordjylland. De er gamle, og hun har ikke penge til rejsen. Hun ved, at hun ikke kan fÄ arbejde pÄ en anden gÄrd, nÄr hun har fire bÞrn. Amanda beslutter sig for at drage til Odense, hvor hun mÄske kan bo hos broderen indtil hun finder et job og et sted at bo. Det er trange tider i Ärene 1917-18. Pengene er alt for smÄ og livet er hÄrdt. En dag ser hun et lille skilt i vinduet hos den lille skrÊdder. Han sÞger en medhjÊlper. Amanda begynder at arbejde hos den venlige skrÊddermester og langsomt bliver livet lysere for hende og bÞrnene.

LÊsevÊrkstedet tilbyder et stort udvalg af frilÊsningsbÞger til unge og voksne, der har svÊrt ved at lÊse. BÞgerne er overskuelige, og emnerne er udvalgt, sÄ de er relevante for mÄlgruppen. StÞrstedelen af bÞgerne er fiktion, andre er bibliografier, og nogle er inspireret af virkelige hÊndelser. Der findes opgaver til de fleste titler i serien.

Kate Royster er en dansk forfatter. Hun er uddannet cand.mag. i dansk og tysk fra KĂžbenhavns Universitet og arbejdede i mange Ă„r for Dansk FlygtningehjĂŠlp, fĂžr hun debuterede i 2004. Hun har blandt andet skrevet flere romaner, henvendt til unge og voksne med lĂŠsevanskeligheder, der skal have mulighed for inspirerende lĂŠseoplevelser.


Narrator: Nini Jolander
Duration: