(0)

Erindringer. Bind 3

audiobook & e-book


”Efter 15 Ă„r i London havde jeg en fornemmelse af, at jeg sad i vejen for de unge kolleger hjemme pĂ„ bladet, der gerne ville ud. Teoretisk kunne jeg vel nok vĂŠre blevet i London til pensionstiden, men sĂ„ kunne jeg risikere, at man hjemme gik og skumlede: ’Det gamle asen bliver vi aldrig af med!’”

Den legendariske journalist Henrik V. Ringsted deler ud af erindringer fra sit spÊndende liv. De tre bind fortÊller bÄde om hans opvÊkst i Danmark og livet som korrespondent ude i verden under anden verdenskrig og i efterkrigstiden.

I tredje bind fortÊller Henrik V. Ringsted om Ärene som korrespondent efter anden verdenskrig. Han fortÊller om den svÊre beslutning det var at opgive posten som korrespondent i London og om sine spÊndende oplevelser, da han flyttede til Bonn med sin kone og begyndte at rapportere derfra i stedet. Henrik V. Ringsted deler ogsÄ ud af minderne om sin fÞrste tid som forfatter, og hvordan det fÞltes at fÄ udgivet sin fÞrste bog i bÄde England og Danmark.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1980.

Henrik Vibe Ringsted (1907-1983) var en dansk forfatter og journalist, der er sÊrligt kendt for sit arbejde som krigskorrespondent for dagbladet Politiken i Berlin under anden verdenskrig. Han har skrevet et vÊld af bÞger om europÊisk kultur samt erindringer og noveller. Henrik V. Ringsted modtog i 1945 som den fÞrste nogensinde Cavlingprisen for sit enestÄende journalistiske virke.


Narrator: Kaj V. Andersen
Duration: