(31)

Et liv med LEGO

audiobook & e-book


Nyt biografisk vĂŠrk om en unik dansk slĂŠgts-, erhvervs- og kulturhistorie.

For fĂžrste gang nogensinde udkommer en bog om LEGO Koncernens og slĂŠgten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 Ă„r, som familien selv medvirker i.

Et liv med LEGO er skrevet af Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en eventyrlig fortÊlling om verdens stÞrste legetÞjsproducent. Den begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slÄr sig ned som snedker i Billund pÄ den jyske hede, og fÞlger slÊgten og virksomheden i et til tider dramatisk forlÞb frem til i dag, hvor LEGO brandet er et af de mest elskede pÄ kloden.

Jens Andersens bog er samtidig en kulturhistorie om skiftende generationers syn pÄ bÞrn og barndom og forskellige epokers opfattelse af legens betydning.

VÊrket bygger pÄ halvandet Ärs studier i LEGO Koncernens historiske samling og arkiv i Billund. Som fortÊlling er den ogsÄ blevet til pÄ grundlag af mÄnedlige mÞder og samtaler gennem halvandet Är med Kjeld Kirk Kristiansen, der gennem hele bogen uddyber og kommenterer sit eget og sin slÊgts liv med LEGO.