(0)

Eventyret om vraghunden

E-book


"Eventyret om vraghunden" er fortsÊttelsen til Knud Andersens eventyrlige fortÊlling om den vÊldige newfoundlÊnder, der rejste som skibshund om bord pÄ en brig i atlanterhavsfart. Efter skibets kÊntring befinder newfoundlÊnderen sig nu som vraghund med en eneste drÞm: endnu en gang at komme tilbage pÄ det Äbne hav.

Knud Andersen (1890-1980) var en dansk forfatter med en sÊrlig forkÊrlighed for havet og sejlads. Derfor var hans forfatterskab ogsÄ prÊget af disse oplevelser. Mellem 1905-11 sejlede Andersen pÄ langfart, i 1912 tog han styrmands- og skibsfÞrereksamen, i 1914-16 var en elev pÄ KÞbenhavns kÞbmandsskole, og herefter brugte Andersen stÞrstedelen af sit liv pÄ og omkring havet i forbindelse med hans sejladser, arbejde og forfatterskab. Knud Andersen udgav bÄde romaner og noveller, der alle havde det tilfÊlles, at de skildrede livet til sÞs og var prÊget af nÊrmest dokumentarisk realisme og storslÄet idealisme om menneskets tilvÊrelse og vilkÄr.

Todelt serie om den sorte newfoundlÊnder, der er skibshund pÄ en brig i atlanterhavsfart. I de to bind - "Der var engang en atlanterhavshund" og "Eventyret om vraghunden" - fÞlger lÊseren den vÊldige hund pÄ dens mange eventyr bÄde om bord pÄ skibet og efterfÞlgende som vraghund med en drÞm om endnu en gang at komme til sÞs.