(34)

Fenomenet Ingvar Kamprad

audiobook & e-book


Ingvar Kamprad Ă€r smĂ„lĂ€nningen som möblerade vĂ€rlden. FramgĂ„ngen gjorde honom till en ikon bland företagare – inte bara i Sverige.

Han var en kÀnslomÀnniska, och i centrum stod hans familj, i första hand barnen och hustrun Margaretha. Men till sin familj rÀknade han ocksÄ medarbetare, leverantörer och inte minst kunderna. Och inte sÀllan fick den första familjen stÄ tillbaka för den andra.

I boken möter vi mÀnniskan Ingvar Kamprad. Vi följer honom genom hans livsresa och lÀr kÀnna hans drivkrafter. Hans liv kantades av stora framgÄngar, men ocksÄ av kriser.Författaren har diskuterat fenomenet Ingvar Kamprad med medarbetare, vÀnner och politiker som alla öppenhjÀrtigt delar med sig av sina personliga berÀttelser om Ingvar som vÀn och arbetskamrat. Ikeas koncernchef Jesper Brodin, styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer, Per Eggenes, vd för Ikea Foundation, och vÀnnerna Göran Grosskopf och Sven-Erik Bucht Àr nÄgra av dem som har bidragit till denna bok.

Resultatet har blivit en levande berÀttelse om en extraordinÀr mÀnniska, som blev en legend redan under sin livstid.

Anders Ström Àr författare och skribent med fokus pÄ mÀnniskor, ekonomi och investeringar. Han har tidigare givit ut flera böcker, bland andra Sveriges mÀktigaste familjer: företagen, mÀnniskorna, pengarna.


Narrator: Tomas Hanzon
Duration: