(0)

Film 2: Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (pt. 2)

audiobook


Dagens episode er anden del af vores gennemgang af filmen "Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer".

Som i fÞrste del har vi fokus pÄ filmens skurke, og efter at have forladt en glitrende (men fej) SmÞrhÄr i episode 1 gÄr vi nu i dybden med to nye skurke, nemlig Lucius Malfoy og Romeo GÄde.

Vi starter hos Lucius Malfoy, der allerede fra fĂžrste mĂžde i Flourish and Blotts viser sig som en skurk, hvis vĂŠrdier sĂŠttes i stĂŠrk kontrast til Harrys.

Herefter zoomer vi ind pÄ Romeo GÄde, der lige sÄ langsomt viser sit sende ansigt og afslÞrer sig som en skrupellÞs og kalkuleret skurk dybt nede i Hemmeligheders Kammer.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvordan iscenesĂŠttes Lucius Malfoy ved hjĂŠlp af sin slangestav?

- Hvilke spor i dagbogsscenen afslĂžrer den tilsyneladende sympatiske Romeo GĂ„de som skurk?

- Hvorfor er Gryffindors svÊrd dog sÄ kort?

Til sidst slutter vi af med en skurke-Binns, hvor vi ogsÄ fÄr inddraget nogle af de Þvrige skurkagtige personer i filmen.

Lyt med, nÄr maskerne falder, og skurkene afslÞres.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.