(1)

Forbandelsen

audiobook & e-book


"Forbandelsen er den dramatiske fortÌlling om Søren Kierkegaard, den geniale og gale mestertÌnker, der med sit lidenskabelige fokus pü ""hinenkelte"" og ""efterfølgelsen"" revolutionerede filosofien og rystedeteologien.

I traditionen fra Dostojevski og Kafka sĂŚtter Forbandelsen sin hovedperson i scene i et univers, hvor forbrydelse og straf, synd og nĂĽde bestandigt svinger mellem virkelighed og illusion, sĂĽ lĂŚseren drages ind i Kierkegaards refleksioner og tager del i hans eksistentielle kampe med Gud og mennesker.

Süledes er Forbandelsen en teologisk roman, men netop som südan giver den et psykologisk portrÌt af et menneske, der med tragisk patos satte himmel og jord i bevÌgelse for at finde den sandhed, han kunne leve og dø for.

Kierkegaards modstandere, biskop Mynster og professor Martensen, hans ulykkelige kÌrlighed, Regine, broderen Peter og vennen Emil er sammen med mange andre aktører i denne store fortÌlling om pietet og perversion, om mord og mened, om kirkens forfalskning af Evangeliet - og om en hyrdedrengs skÌbnesvangre forbandelse af Gud."


Narrator: Jesper Bøllehuus
Duration: