(0)

Forvandlingskuglens vandring

E-book


Engang var der noget, der hed forvandlingskugler. Et bolsje overtrukket med lag i forskellige farver, der skifter, efterhÄnden som man sutter pÄ det. Et stykke slik, ja, men mÄske ogsÄ en af hverdagens upÄagtede metaforer. Den lille kugle drejer i munden og forandrer sig, ligesom den store jordkugle drejer i verdensrummet i en bevÊgelse af evig skiften. Alting er i en evig forvandling, som ingen kan standse. Vi mÄ bare dreje med.

Lena Krogh Bertrams digte fÞlger forvandlingskuglens bevÊgelser og skift i stort og smÄt. Jegets mange skift gennem tilvÊrelsen, livsaldrenes bevÊgelser. Naturens utrÊttelige skabelse og tilintetgÞrelse i hvilken mennesket spejler sin egen foranderlighed og forgÊngelighed. Verdensbegivenhedernes vekslen, der omkalfatrer menneskers velkendte og trygge liv pÄ et Þjeblik og sender dem konfuse pÄ vandring hen over den store forvandlingskugle.

Uddrag af bogen

Solens granatĂŠble ryster

rĂžde bĂŠr over trĂŠerne

som fanger dem og eksploderer

i septembers rus af kortere dage

jeg selv er i farveskift

og forvandling

et lille rĂždt bĂŠr

slynget ud af

en stjerne.

Om forfatteren

LENA KROGH BERTRAM (f. 1943) er uddannet socialrÄdgiver og var i 1982-88 forkvinde for forlaget og foreningen Kvindetryk. Hun har udgivet 12 digtsamlinger og 2 romaner og blander sig desuden gerne i den offentlige debat med kronikker, lÊserbreve og pÄ Facebook. Hun har desuden oversat en lang rÊkke titler til dansk.