(0)

Fra det daglige liv

E-book


NĂ„r den travle lĂŠge hver sommer rejser pĂ„ landet med sin familie, har han brug for fred og ro og kan ikke magte besĂžg fra hverken venner eller slĂŠgtninge. Imidlertid kan han ikke lade vĂŠre med at interessere sig for omegnens mennesker, deres liv og velbefindende. Én gang lĂŠge, altid lĂŠge. Den fĂžrste person, han lĂŠrer at kende er altid postbuddet, der indtager en sĂŠrlig position i alle smĂ„ samfund.

Novellen "Det gamle postbud" fortÊller om et ganske sÊrligt postbud, som bÊrer pÄ hemmeligheder, som lÊgen straks fornemmer, men ikke umiddelbart kan knÊkke. Han mÄ helt ind pÄ livet af det gamle postbud, selv hvis det betyder, at han skal blive i landsbyen lidt lÊngere end planlagt.

Foruden fortĂŠllingen "Det gamle postbud" indeholder samlingen "Invaliden", "Kirkestien" og "Agenten".

Cornelia Levetzow (1836-1921) var dansk forfatter og udgav frem til 1891 alle sine bÞger under pseudonymet J. Hun opnÄede stor anerkendelse i bÄde Danmark og udlandet for sine romaner og noveller. Hendes debutroman fra 1860, "En ung piges historie", der mÄ betragtes som et vigtigt bidrag til den danske guvernanteroman, blev en stor succes.