(5)

Frankie Boy: En biografi om Frank Andersen

audiobook


Den fÞrste bog nogensinde om den folkekÊre midtbanespiller pÄ dynamitlandsholdet i 1980Žerne - Frank Arnesen - som i dag er med til at trÊkke i trÄdene i én af verdens stÞrste, rigeste og mest ambitiÞse fodboldklubber, Chelsea F.C.

Som 17-Ärig debuterede Arnesen pÄ Fremad Amagers fÞrstehold og to Är senere blev han solgt til berÞmte Ajax Amsterdam sammen med sin ven, SÞren Lerby. Herfra videre til spanske Valencia F.C., hvor han - som én af Europas mest lovende offensive midtbanespillere - blev bremset af en alvorlig knÊskade. Fejlbehandling satte ham ud af spillet i et Är og truede en strÄlende landsholdskarriere i de Är, hvor en vis Sepp Piontek var ved at opbygge et hold i verdensklasse. Via belgiske Anderlecht, med fire andre danskere pÄ holdet (bl.a. Morten Olsen og Per Frimann), kom den overalt sÄ populÊre spiller igen pÄ benene, og blev - imod alle odds - et lysende midtpunkt i dansk fodbolds guldalder ved EM 84 og VM 86, hvor Frankieboy ikke kun brillerede med sine eksplosive ryk mod baglinjen og pragtafleveringer, men ogsÄ sang for pÄ en af Ärtiets stÞrste danske schlagere, RE-SEPP-TEN.

Spillerkarrieren sluttede brat og tragisk i maj 1988, kort fÞr Arnesens nye klub PSV Eindhoven skulle spille Europa Cup-finale og Danmark deltage i EM 88 i Vesttyskland. Endnu en gang knÊkkede ŽglasbeneneŽ sammen under ham, og denne gang sÄ alvorligt at stÞvlerne mÄtte lÊgges pÄ hylden.


Narrator: Michael Elo
Duration: