(0)

Fremtidsplaner

E-book


Morten Jensen har tilbragt fire uger pÄ hospitalet, hvor han har kÊmpet mod en hÄrd omgang tyfus. Da han bliver udskrevet, er der ikke andet at gÞre end at henvende sig pÄ fÊstekontoret og forsÞge at finde et arbejde derigennem. Folk kan imidlertid godt se pÄ Morten, at han er svÊkket og trÊt efter sin sygdom. Efter mange har rynket pÄ nÊsen af ham og er gÄet forbi, bliver han ikke sÄ lidt overrasket, da en velklÊdt herre insisterer pÄ, at netop Morten skal arbejde for ham som karl. Manden er nÊsten for flink til at vÊre sand. Der mÄ stikke noget under. Morten er skeptisk, men har ikke rÄd til at sige nej.

Foruden fortĂŠllingen "Fra fĂŠstekontoret" indeholder samlingen fortĂŠllingen "Inger". Bogen blev oprindeligt udgivet i 1891.

Cornelia Levetzow (1836-1921) var dansk forfatter og udgav frem til 1891 alle sine bÞger under pseudonymet J. Hun opnÄede stor anerkendelse i bÄde Danmark og udlandet for sine romaner og noveller. Hendes debutroman fra 1860, "En ung piges historie", der mÄ betragtes som et vigtigt bidrag til den danske guvernanteroman, blev en stor succes.