(0)

Havet

E-book


"En route! Af sted! Storsejlet tordner og vi jager af sted. Vore muskler er hÄrde og vore hjerter er klingre som stÄl. Men hvornÄr mine Þjne fÞrste gang faldt pÄ Rosseherre, kan jeg ikke mere sige. Jeg ved blot, at det var en postdag i forÄret. Rosseherre var den eneste blonde pige pÄ Þen, og det er muligt, at hun netop derfor gjorde indtryk pÄ mig. Hun var egentlig ikke blond, men gul, om man sÄ kan sige. Alle de andre derimod var sorte, og jeg kendte dem alle."

PÄ en lille Þ i Den Engelske Kanal kan to unge fiskere vÊlge og vrage blandt Þens skÞnheder. De fleste af Þens mÊnd rejser pÄ havet i mÄnedsvis i trÊk, mens kvinderne bliver alene tilbage. De to bedste venner forelsker sig i den samme pige, og det sÊtter deres venskab pÄ alvorlig prÞve. Al den tid alene pÄ havet med den evigt ulmende rivalisering imellem dem truer med at rive dem fra hinanden.

"Havet" fortÊller om venskab, jalousi og ulykkelig kÊrlighed. Mest af alt er den en kÊrlighedserklÊring til havet med al dets vilde frÄden, dets ÞredÞvende brusen og evindelige livsfare.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1929.

Bernhard Kellermann (1879-1951) var en tysk forfatter, der er kendt for sine fĂŠngslende romaner med interessante karakterskildringer og spĂŠndende plot. Mange af Bernhard Kellermanns bĂžger er blevet oversat til fremmedsprog, herunder dansk.