(1)

Hundedage

audiobook


"Humoristiske, smÄsnakkende og velskrevne historier om livet med hund i en lille skÄnsk landsby ... Det er en velfortalt historie med megen humor og mange reflektioner over forholdet mellem dyr og deres mennesker". Per MÄnson, lektÞr

Per Lau Jensen begyndte at nedskrive sine oplevelser, mest af alt fordi han ikke kunne lade vÊre, og fordi han havde tid. PrimÊrt situationer, hvor schÊferen sÄ ud, som om han ville sige noget. Det foregÄr i det skÄnske, i omrÄdet, hvor den svenske konge en gang for 350 Är siden mistede sin "kiksekasse". Der bor Per Lau Jensen i et gammelt krageslot sammen med SchÊferen.

Udover hund og mand medvirker en svÊrvÊgtsweiler med sin trÊner, et par skÄnske sabelkatte, apotekerens Ingrid, Êgteparret Jönsson, en bande alliker fra Blekinge, et stÞrre antal grovspurve, et par balladebolde, en bister boxer, en uroschÊfer, Polispoul og mange andre.

Hundedage foregÄr i SkÄne, men samtidig er det en fortryllet parallelverden, hvor alt kan ske, hvor hjemlÞse hunde ikke behÞver at gÄ hus forbi, og hvor kreditkortet kan finde pÄ at tage ordet. Det er en verden, som et rutineliv blandt normalforbrugere kun sjÊldent giver adgang til.

LEKTØRUDTALELSE

Det er en velfortalt historie med megen humor og mange reflektioner over forholdet mellem dyr og deres mennesker. Der er en lang tradition for talende og filosoferende hunde i dansk litteratur fra Storm P.s Grog over Thomas Windings historier om Mester, som BÞlleschÊferen kan vÊre en voksenpendant til. Samlet konklusion: Humoristiske, smÄsnakkende og velskrevne historier om livet med hund i en lille skÄnsk landsby." - LektÞr: Per MÄnson

OM FORFATTEREN

Per Lau Jensen er fÞdt det Är, transisterradioen sÄ dagens lys, og hvor McDonald blev grundlagt den 7. maj, hen under aften, 1954. Voksede op i Holte i et pÊnt middelklassehjem. Var bybud hos boghandleren, ansat pÄ et autovÊrksted, nattevÊgter, sanitÞr, lastbilchauffÞr og sejlede med SÞvÊrnet. En overgang racerkÞrer. Uddannet som statsaut. ejendomsmÊgler. Har haft lederstilinger og vÊret selvstÊndig inden for ejendomshandel og byggeri. Siden januar 2008 bosat i det nordÞstlige skÄne, i det gamle grÊnseland mellem Danmark og Sverige .Skrev til skuffen i 25 Är, siden udgivet spÊndingsromanerne NÄr ulve jager, i 2009 og De dÞde ulves sang, 2012. Har skrevet artikler om fluefiskeri, hunde, historie, motorcykler og vintage cars, specielt Jaguar og Mercedes.


Narrator: Mogens Rex
Duration: