(30)

Huvila

audiobook & e-book


Rakastetun kertojan romaani kolmen naisen yhteisöstÀ ja elÀmÀstÀ mahtipontisessa hirsihuvilassa, joka ei sÀÀsty maailmaa muuttavilta myrskyiltÀ.

Kun turkulainen Raakel menee vuonna 1929 naimisiin omalaatuisen taiteilijan kanssa ja muuttaa hÀnen merkilliseen hirsihuvilaansa, koko hÀnen turvallinen keskiluokkainen opiskelijan elÀmÀnsÀ mullistuu.

Syntyy tytÀr, palkataan piika, ja ÀkkiÀ naiskolmikko on keskenÀÀn hirsilinnoituksessa, isÀntÀ lÀhtenyt muille maille rakentamaan "uutta Eurooppaa". Miksi mies lÀhti? Millaiseksi kolmikon elÀmÀ muodostuu?

Yhteydet ulkomaailmaan ovat vÀhÀiset, mutta Euroopan ja oman maan poliittiset levottomuudet eivÀt voi olla vaikuttamatta myös pienen eristyneen yhteisön elÀmÀÀn. ElÀmme maailmassa, emme huoneissa, kaikki mikÀ tapahtuu, tapahtuu myös meille.

Tuula-Liina Varis (s. 1942) on monipuolinen ja ansioitunut kirjailija ja toimittaja. Sujuva kerronta ja onnistunut sisÀisen puheen kuvaus ovat hÀnen kirjallisuutensa tyypillisiÀ elementtejÀ. HÀn pohtii elÀmisen arvoja ja ehtoja sekÀ valtaa ja rakkautta usein lÀheisen ihmissuhteen kautta, lukijan ennakkoasenteilla leikitellen.


Narrator: Erja Manto
Duration: