(0)

Hvad er scenariedidaktik?

E-book


I folkeskolen spiller en 3. klasse "Minecraft" i dansktimen, mens to 7. klasser forestiller sig, hvordan danmarkshistorien havde set ud, hvis Stauning var gĂ„et i krig mod Hitler. PĂ„ sygeplejeuddannelsen behandler tre studerende den koldsvedende dukke Anneℱ, samtidig med at deres medstuderende overvĂŠrer det dramatiske scenarie. Hvad gĂžr de, hvis pulsen pludselig falder, eller feberen stiger?

Det kan lyde som en leg, men faktisk er det meningsfuld lĂŠring i en gennemtĂŠnkt didaktisk ramme. LĂŠreren trĂŠkker omverdenens praksisformer ind i klassevĂŠrelset og gĂžr elevernes og de studerendes forestillinger om dem til udgangspunkt for undervisningen. Det er den praksis, forskere kalder scenariedidaktik.

I "Hvad er scenariedidaktik?" gentÊnker bogens forfattere en rÊkke grundlÊggende didaktiske perspektiver pÄ skole og uddannelse. PÄ den baggrund undersÞger de, hvordan lÊrere i grundskolen og undervisere pÄ videregÄende uddannelser kan forstÄ og bruge scenariedidaktiske tilgange, sÄ lÊring fÞles som meningsfuld leg.