(0)

John Locke

E-book


Den engelske filosof John Locke har sat sit fingeraftryk et utal af steder i europĂŚisk filosofi og kulturhistorie.

John Lockes (1632-1704) banebrydende syn pü forholdet mellem individet og samfundet dannede grobund for begrebet menneskerettigheder, ligesom hans tanker om opdragelse blev afgørende for oplysningstiden og ikke mindst Jean-Jacques Rousseaus filosofi om pÌdagogik og børneopdragelse. Uden John Lockes erkendelsesteori er det i øvrigt svÌrt at se, hvordan empirismen skulle have udviklet sig, som den gjorde i 1700-tallets England.

I bogen her fra 1965 fortĂŚller professor i filosofi Svend Erik Stybe om den store filosof, hvis indflydelse pĂĽ den vestlige filosofihistorie ikke kan overdrives. BĂĽde historien om mennesket John Lockes liv og beskrivelsen af hans filosofi er fortalt sĂĽ levende og interessant, at bogen vil appellere til bĂĽde forsker og lĂŚgmand.

Svend Erik Stybe (1919-1995) var en dansk idÊhistoriker og forfatter, der udgav et vÌld af bøger om büde dansk og europÌisk filosofi- og idÊhistorie gennem de sidste mange hundrede ür. Han skrev blandt andet bøger til brug i undervisning i idÊhistorie pü gymnasiet og universitetet, opslagsvÌrker om filosofi og idÊhistorie samt bøger om specifikke filosoffer som Jean-Jacques Rousseau, John Locke og Baruch de Spinoza. Svend Erik Stybe blev udnÌvnt til professor i filosofi ved Københavns Universitet i 1970, hvor han forblev frem til sin pension i 1989.