(0)

Kauhan tasapaino. Ruokamuistelmani

audiobook & e-book


”Kun voi sihisee, kuplii ja vaahtoaa pannulla, minĂ€ rauhoitun.”

Kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Himanka kuvaa tarkkanÀköisissÀ ruokamuistelmissaan, miten ruoka ja muistot kietoutuvat elÀmÀssÀmme yhteen.

Ruoka on ollut Hanna Himangan elÀmÀssÀ aina vahvasti lÀsnÀ: mummolan turvalliset makumuistot kiteytyivÀt pitsireunaisiin lettuihin ja metsÀevÀisiin, Helsinkiin muutto avasi tien ravintolamaailmaan ja kulinarismiin, ruokavaikuttajana ja kokkina Himanka on metsÀstÀnyt tÀydellisiÀ reseptejÀ ja ÀitinÀ hÀn on halunnut siirtÀÀ ruokaperinteitÀ eteenpÀin, mutta myös rikkoa niitÀ. SiistissÀ keittiössÀ, voin ja sipulin keskustellessa pannulla, Himanka on elementissÀÀn. Ruoka ei kuitenkaan ole aina puhdasta iloa. Se on myös kipeitÀ muistoja, aterioiden ÀÀrellÀ riideltyjÀ riitoja, viimeisiÀ kohtaamisia tai hyviÀ aikeita, jotka vÀÀntyvÀt Àrtymykseksi. Himanka liikkuu kirjassaan Kauhan tasapaino niin kuumenevien pannujen ja tarkkaan valittujen raaka-aineiden ÀÀrellÀ kuin myös elÀmÀnsÀ avainhetkissÀ ja ihmissuhteissa.

Hanna Himanka on lukuisia ruokakirjoja kirjoittanut kokki ja ruoka-alan monitoiminainen, jonka resepteihin luotetaan ympÀri Suomen. Somen ja hellan vÀlissÀ taiteileva ruokavaikuttaja haluaa tehdÀ arjesta parempaa mainioiden ruokaohjeiden, oivaltavien vinkkien ja samastuttavien tarinoiden kautta.