(0)

Kunstneren

E-book


At leve som en boheme i Paris passer Teddy Dandridge fortrinligt, men det er katastrofalt for hans økonomi. Hans ukonventionelle kunstvÌrker er ikke nemme at sÌlge, sü efter et ürs fiasko vender han tilbage til England for at udføre et portrÌt for en velhavende familie, og her finder han en anden inspirationskilde gemt vÌk i det eller sü sprudlende hus.

Phineas Abernathy, der er udstødt af familien, lever isoleret i vestfløjen. En fysisk deformitet har gjort, at han er udelukket fra samfundet. Han bruger tiden på at læse og tegne, samtidig med han drømmer om et liv, der synes uopnåeligt … lige indtil den uærbødige Teddy med de stærke holdninger braser ind i hans verden. Teddy er fascineret af den rare mand med det ufordelagtige ydre og giver Phin tegnetimer om natten.

Et venskab opstür, og de to mÌnd taler om deres livshistorier og deres drømme om fremtiden, mens de tiltrÌkkes mere og mere af hinanden. Phin gür med til at sidde model til et portrÌt, som skal udtrykke den dybde og skønhed, Teddy ser i ham. Han lÌrer ogsü den ivrige jomfru om, hvad kÌrlighed mellem mÌnd indebÌrer.

Da plageünder fra Phins fortid dukker op i hjemmet, kan han ikke lÌngere rumme alle de ydmygelser, han har müttet tüle gennem livet. Han er nødsaget til at vende tilbage til en barsk og ofte fordømmende verden. Og han mü vÌre forberedt pü omverdenens fordømmelse, hvis han skal hengive sig til sin beskytters kÌrlighed.