(0)

Kurvebarnet

E-book


Rygtet siger, at amerikanerne under Korea-krigen sendte deres hÄrdt sÄrede til GrÞnland. De blev anbragt pÄ et militÊrhospital i Narsarsuaq, hvor staterne allerede under Anden Verdenskrig havde etableret en luftbase, der skulle fungere som springbrÊt for fly, mÊnd og forsyninger, der skulle videre til krigsskuepladsen i Europa.

Det store kompleks blev siden lagt i ruiner af en brand, der aldrig er blevet opklaret. I Pentagons tilgĂŠngelige arkiver er stedet registreret som 1166th USAF Dispensary - et apotek.

En kampestenspejs, der ensomt knejser mod polarhimlen midt i den forblÊste Þdemark., er i dag det eneste bevarede minde om hospitalet, der lÄ i en strengt bevogtet dal bag baseomrÄdet.

Rygtet siger, at amerikanerne her skjulte de sÄkaldte kurvebÞrn for omverdenen - og for sig selv - og at ingen af disse slap derfra i live...

Herning Folkeblad:

De skrev: Romanen er bÄde tidlÞs og aktuel - ikke mindst set i lyset af krigen i Irak. Samtidig er detaljerne om bÄde GrÞnland, lÊgevidenskab, sejlads, fiskeri og krigshistorie i orden.

Ikast Avis skrev:

Et drama med vold, kÊrlighed, romantik, grÞnlandske storme, kampen mod det uretfÊrdige og en forelskelse i den grÞnlandske natur. Men ogsÄ med en levende og dramatisk fortÊllerpen, hvor reporteren Per Schou har fÄet lov til at bruge fantasien og fiktionen fuldt ud.

De Bergske Blade skrev:

Vi er ikke mange sider henne i "Kurvebarnet", fÞr en hÞjdramatisk og nervepirrende handling tager sin begyndelse. Det ville vÊre synd for bogens forhÄbentlig mange lÊsere at afslÞre ret meget mere af begivenhedsforlÞbet, som over de fleste af bogens 156 sider udfolder sig i en velkomponeret struktur, hvor en meget overraskende slutning helt var ved at tage vejret fra nÊrvÊrende lÊser...

Folkeblad skrev:

Det er ikke en kÊrlighedsroman, men en roman, der er mÊttet af sÄ stor spÊnding og sÄ mange detaljer, at man skal vÊre forberedt pÄ, at starter man pÄ "Kurvebarnet", er den svÊr at slippe...