(61)

Kysser himlen: En jagerpilots historie

audiobook & e-book


Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I denne bog tager han lÊseren med pÄ en rejse gennem et liv, som har sit udspring i skyggen af den fÞrste mÄnelanding.

Thomas Kristensen vokser op i rolige omgivelser pÄ Amager, men teenageÄrene og fodboldspillet pÄ Fremad Amagers baner bliver aflÞst af en tilvÊrelse pÄ den anden side af lydmuren. Som 23-Ärig kan han kalde sig pilot og for fÞrste gang spÊnde sig fast i ACES II katapultsÊdet i et F-16 jagerfly.

Kysser himlen giver et helt sÊrligt indblik i tilvÊrelsen som jagerpilot i det danske flyvevÄben. MET fortÊller blandt andet om uddannelsen samt trÊningen i Europa og Nordamerika, om udstyret, teknikken og ikke mindst om et unikt broderligt kammeratskab i jagereskadrillerne. Som den eneste danske jagerpilot har MET deltaget i samtlige de krige, som de danske F-16 fly har vÊret en del af. Bogen tager lÊseren med ind over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak og giver en sjÊlden indsigt i moderne luftkrig.

Kysser himlen er en elementÊrt spÊndende og bevÊgende beretning, der eminent beskriver det berusende og storslÄede i at se verden fra oven, men samtidig ogsÄ skildrer de dybe fÞlelser og komplekse refleksioner, der opstÄr i slipstrÞmmen af at vÊre spydspids i dansk krigsdeltagelse.

Thomas Kristensen (f. 1969), med flyvernavnet MET, er ddannet jagerpilot i FlyvevÄbnet. Satte sig fÞrste gang i cockpittet pÄ et F-16-fly i 1993. Siden da har han flÞjet over 3500 timer i F-16, og han har deltaget i operationer over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak. Har tidligere udgivet F-16 oplevelser pÄ danske vinger (2011) og Hercules oplevelser pÄ danske vinger (2015).


Narrator: Peter Carstens
Duration: