(5)

Lilja muuttaa maailmalle

audiobook & e-book


Miltä muutto maapallon toiselle puolelle tuntuu?

Herkkä kuvakirja kertoo lapsen tunteista ja kysymyksistä muutoksen keskellä.

Lilja ei ole koskaan käynyt kauempana kuin mummolassa, kun äiti ja isä ilmoittavat, että heidän perheensä muuttaa Kiinaan. Se herättää suuria kysymyksiä. Näkeekö Lilja mummoa enää koskaan? Löytääkö hän uusia kavereita ja miten hän oppii vierasta kieltä? Ensin Kiinassa kaikki tuntuu kummalliselta, puistossa ihmiset lenkkeilevät takaperin ja aamupalaksi syödään nyyttejä. Mutta sitten Lilja tapaa Liun, ja uuden ystävän kanssa Kiinaan muutosta tuleekin suuri seikkailu!

Lotta-Sofia Saahkon kirjoittama ja Mira Malliuksen kuvittama tarina kuvaa tarkkanäköisesti lapsen ajatuksia suuressa elämänmuutoksessa. Alun jännitys ja suru voi vaihtua ilon tunteisiin juuri kun sitä vähiten odottaa!

Lotta-Sofia Saahko (FM) on viettänyt lapsuutensa maapallon eri puolilla, mm. Saksassa, Puolassa ja Kiinassa, ja hän tietää miten vaikealta ajatus ulkomaille muutosta voi tuntua. Tämän kirjan hän kirjoitti vastatakseen sekä muuttavien lasten että heidän vanhempiensa kiperimpiin kysymyksiin. Lilja muuttaa maailmalle on hänen kahdeksas kirjansa.

Mira Mallius on kuvittaja ja lastenkirjailija, jonka kuvituksia näkee niin korteissa ja kalentereissa kuin monissa lastenkirjoissakin. Mallius rakastaa piirtämistä, koskettavia tarinoita ja suuria seikkailuja. Hän on kuvittanut parikymmentä kirjaa.