(0)

Livet det rige

audiobook & e-book


Året er 1782. Magdalena Charlotta Rudensköld, ogsĂ„ kaldet Malin, er hofdame ved Gustav IIIs hof i Stockholm. I dagbogsform beskriver den unge adelskvinde et kĂŠrlighedsforhold til en ung kavaler ved hoffet, de mange forandringer, som oplysningstiden afstedkommer og lysten til oprĂžr mod de gamle mĂ„der at tĂŠnke pĂ„. Men det er ogsĂ„ historien om kvindens position i samfundet, der pĂ„ tvĂŠrs af klasseskel, altid var underlagt mĂŠndenes luner.

LÊs ogsÄ den selvstÊndige efterfÞlger "Over sukkenes bro".

Ditte Cederstrand (1915-1984) var dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup, nord for KÞbenhavn og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved HandelshÞjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rÊdslerne ved det nazistiske regime og krigen pÄ nÊrmeste hold. I 1944 rejste hun tilbage til Danmark og kort efter begyndte hendes politiske engagement at blomstre. Cederstrands kommunistiske overbevisninger prÊgede i hÞj forfatterskabet, og hun er sÄledes ogsÄ mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et vÊrk i syv bind, som handler om arbejdernes vilkÄr og historie. Ditte Cederstrand var stÊrkt influeret af forfattere sÄsom Martin Andersen NexÞ, Hans Kirk og Hans Scherfig.

Ditte Cederstrand opnÄede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979 samt et stort antal priser og Þvrige hÊdersbevisninger for sit forfatterskab.


Narrator: Lone NĂžrmark
Duration: