(0)

Mord i vente

E-book


"Han kom ned ad trappen med en stavlygte i hÄnden. Han tÊndte fÞrst lygten, da han havde lukket dÞren bag sig og slÄet slÄen for. SÄ fandt han ved lysstrÄlens hjÊlp vej mellem dyngerne. Der hÞrtes ingen andre lyde end hans egne sagte trin pÄ det tilsodede stengulv, men idet han trÄdte ind i det nÊste rum, sagde han alligevel til sig selv, at han foran sig hÞrte en sagte snappen efter vejret, et lille gisp af angst. Han smilede, skÞnt han dirrede af spÊnding og ophidselse, og hÄnden, der holdt lygten, rystede let."

PÄ et ganske almindeligt pensionat i England bor en stille mand, der godt nok er forfÊrdeligt akavet over for kvinder, men ellers virker ganske tilforladelig. Hvad folk ikke ved er, at han indimellem gÄr ned i pensionatets kÊlder og lÊgger hÊnderne om halsen pÄ en stor voksdukke og klemmer sÄ hÄrdt, han kan. Det holder hans morderiske tilbÞjelighed i skak, lige indtil den dag hvor dukken forsvinder. Nu er der ikke nogen at afreagere pÄ. Der er kun levende kvinder 


Ruth Rendell (1930-2015) var en britisk forfatter, der primÊrt var kendt for sine krimiromaner, og i sÊrdeleshed for romanserien om kriminalassistent Reginald Wexford og hans makker, Mike Burden. Rendell bidrog i sÊrlig grad til krimigenren ved hjÊlp af sine psykologiske thrillere, og det psykologiske satte hun i endnu hÞjere grad fokus pÄ i sit forfatterskab under pseudonymet Barbara Vine, hvorved krimigenren blev fravalgt.