(808)

Musta enkeli

audiobook & e-book


Suosikkiarkeologi selvittÀÀ murhaa Italian auringossa

KymmenennessÀ Ruth Galloway -mysteerissÀ uppoudutaan italialaisen pikkukaupungin menneisyyteen. Suosittu brittisarja yhdistÀÀ ihmissuhteiden ja perhe-elÀmÀn arkiset ongelmat niin historiallisten kuin tuoreidenkin murhien tutkintaan.

Arkeologi Ruth Gallowayn rakkauselÀmÀ on kertakaikkisen solmussa ja Ruth pahasti loman tarpeessa. Kun hÀntÀ pyydetÀÀn apuun kaivauksille Italiassa, hÀn tarttuu heti tilaisuuteen yhdistÀÀ työ ja huvi. Mutta liittyvÀtkö muinaiset luut myös tuoreempiin kuolemantapauksiin? Kun komisario Harry Nelson vielÀ ilmestyy Italiaan, Ruth huomaa sotkeutuneensa monenlaisten salaisuuksien seittiin. Menneisyys kirii kiinni niin Ruthia kuin Nelsoniakin. Lopullisten valintojen aika on pian kÀsillÀ.

Elly Griffiths tunnetaan arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta huippusuositusta dekkarisarjasta. Ennen kirjailijanuraansa hÀn työskenteli pitkÀÀn lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Idea Ruth Galloway -sarjaan syntyi, kun Griffiths lomaili arkeologimiehensÀ kanssa Norfolkissa, missÀ rantoja reunustavat muinaiset pyhÀt marskimaat. Ruth Galloway -sarja on ollut suurmenestys ympÀri Eurooppa, ja sarjan seuraavaa osaa odotetaan aina innolla.