(0)

Natten

E-book


Da solen sÄ smÄt kryber i skjul bag horisonten, lÊgger skarnbassen sig roligt til at sove i sin hule, bierne summer ind i kuben til den friske honning, og frÞerne plejer deres mavepine efter at have spist sÄ dejlig mange fluer. Men hos stÊrefamilien er natteroen ikke faldet pÄ. Uden for stÊrekassen sidder stÊreungerne og surmuler. De har vÊret med stÊrefar og stÊremor pÄ flyveÞvelse og fluesnappeeksercits, sÄ nu synes de bestemt, at de er gamle nok til at blive oppe, indtil de voksne skal i seng. Men det synes deres forÊldre ikke...

I Carl Ewalds eventyr mÞder vi den danske natur, dens dyr og planter pÄ en ganske eventyrlig mÄde. SmÄ som store vil nyde disse finurlige fortÊllinger, hvor dyrene fÄr stemme, taler med trÊerne og klukker med vandlÞbene.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er ogsÄ kendt for sin oversÊttelse af brÞdrene Grimms eventyr.