(2)

Nattens skogar

E-book


»Oförglömlig berÀttelse om tvÄ kvinnors kÀrlek och lidande. Att lÀsa den Àr som att dricka vin och se en pÀrla upplösas i glaset. Du har tagit in mer Àn du vet, boken bara fortsÀtter arbeta i dig.« Jeanette Winterson

»NÀr jag lÀser Nattens skogar kÀnner jag mig som kvinnan pÄ omslaget; förförd, naken, inne i min egen vÀrld tillsammans med boken, som sannerligen Àr en pÀrla.« Karenina.se

Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterÀra modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irlÀndare, österrikare, judar - alla i nÄgon form av exil - i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.

Ingen glömmer romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew O Connor. Men framför allt Àr det Djuna Barnes rika, stÀmningsmÀttade sprÄk, med dess djuplodande insikter i besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastÄende prosaverk.

En av den engelsksprÄkiga 1900-talslitteraturens stora klassiker, hÀr i Thomas Warburtons formidabla svenska översÀttning.

DJUNA BARNES [1892-1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnÀr. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnÀrskolonin i Paris pÄ 1920- och 1930-talen. I dag rÀknas hon till den engelsksprÄkiga modernismens stora namn, tillsammans med James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.

»SÄ bra att endast den som övat sina sinnen med poesi förmÄr uppskatta den sÄ mycket den förtjÀnar.« T. S. Eliot