(0)

Nis Petersen

E-book


"Han er født i 1897, og hans omtumlede liv i ungdomsürene er nÌsten blevet legendariske. Det har ikke vÌret det almindelige for unge danske forfattere, at de trüdte frem med bøger efter at have flakket Europa rundt som vagabonder og ført en tilvÌrelse, hvori sømand, skovhugger, redaktionssekretÌr og skotøjsarbejder kun betegner et fütal af stadierne. Men i denne vandringsmand gemte der sig ogsü et temperament, der var fyldt til randen af uro. Der var intet, der kunne beholde sit tag i ham, han var pü en bestandig march bort fra det blivende."

Nis Petersen (1897-1943) var en af sin tids mest populÌre danske digtere og forfattere. Samtidig var han en usÌdvanlig og søgende skikkelse, der aldrig formüede at forholde sig i ro sÌrlig lÌnge ad gangen. Mogens Knudsens bog om Nis Petersen udkom üret før digterens død og fortÌller büde om hans liv og hans vÌrker. Bogen giver en spÌndende introduktion til et ganske sÌrligt forfatterskab.

Mogens Knudsen (1919-1985) var en dansk forfatter og forlagsdirektør. Han debuterede som forfatter i 1942 med "Nis Petersen" og udgav efterfølgende flere bøger i forskellige genrer. Han arbejdede blandt andet for Danmarks Radio og for Gyldendal først som oversÌtter og konsulent og senere som forlagsdirektør.