(0)

Nu ska vi sjunga

E-book


En av de mest klassiska svenska sÄngböckerna i pÄkostad nyutgÄva

Nu ska vi sjunga Àr en av de mest klassiska och Àlskade svenska sÄngböckerna. Första utgÄvan kom ut redan 1943 pÄ initiativ av Alice Tegnér - som en insats för att frÀmja sÄngundervisningen i skolan. Sedan dess har visorna sjungits av miljoner svenskar, bÄde hemma och i skolan.

Boken Àr pedagogiskt uppdelad i teman som julsÄnger, ÄrstidssÄnger och lekvisor. HÀr samlas de bÀsta barnsÄngerna ur den svenska visskatten: »Lasse liten«, »Mors lilla Olle«, »Tomtarnas julnatt«, »Majas visa«, »Trollmors vaggsÄng«, »Videvisan« och mÄnga andra.

Nu ska vi sjunga presenteras hÀr i en pÄkostad presentutgÄva, med noter, sÄngtexter och klassiska illustrationer av Elsa Beskow.

ALICE TEGNÉR [1864-1943] var en svensk kompositör, musiklĂ€rare och organist, och betraktas som vĂ„r största skapare av barnvisor under första hĂ€lften av 1900-talet.

ELSA BESKOW [1874-1953] var en av Sveriges stora barnboksförfattare och illustratörer, inte minst kÀnd för sina sagor om den lilla, lilla gumman och Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.